Generic filters

Marulaolja EKO

Ekologisk och kallpressad Marulaolja. Fair Trade. Marulaoljan är en ny bekantskap på våra breddgrader, men har länge använts i södra Afrika för att skydda huden från uttorkning. Marulaolja är antioxidant och mycket skyddande. Utmärkt att använda för alla torrisar!

138,00 kr
Storlek
  • Skickas oftast inom 1–2 arbetsdagar med PostNord, till ombud eller hem
  • Fri frakt till ombud från 500 kr
  • 14 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt. Betala med kort, Swish, faktura eller delbetalning

Kallpressad marulaolja skyddar och bevarar hudens fukt samtidigt som den har en lätt och skön känsla. Tack vare Omega 9-fettsyra så absorberas oljan lätt utan att kladda, samtidigt som en rik mängd mättade fettyror skyddar och binder fukt i huden.

Marulaoljan innehåller fytosteroler som ger den antioxidanta egenskaper och bra hållbarhet. Passar alla hudtyper, även känslig hud, och används traditionellt för att minska hudrodnad. Marulaolja är bra att blanda med ”torra” oljor med stor del fleromättade fettsyror; så som Hampfröolja, Nyponfröolja och Svartvinbärsolja.

Marulaolja är en mycket bra hårolja, den vårdar och ger lyster utan att tynga ner håret. Krama in några droppar manual i hårtopparna för att styla. Om du använder vax eller paste; blanda det med några droppar marulaolja i handflatan. Styla som vanligt.

Hårvård efter dusch: Ta olja i händerna och krama in i längderna i handdukstorkat hår. Kur för skadat hår och besvärlig hårbotten: Massera in olja i hårbotten och längderna och låt verka minst 30 minuter, gärna över natten. Tvätta som vanligt med ditt vanliga (naturliga) schampo.

Fettsyreprofil, INCI, förtvålningstal m.m: klicka på flik ”specifikationer” bredvid ”beskrivning”.

INCI

Sclerocarya birrea seed oil

Ursprung

Namibia

Certifiering

100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja

Förpackning

60 & 150 ml i glasflaska. 500 ml i PET-flaska

Förvaring

Mörkt & svalt

Förtvålningstal NaOH

0.136

Förtvålningstal KOH

0.191

Fettsyraprofil

Palmitinsyra (mättad) ca 12% Stearinsyra (mättad) ca 7% Omega 9 (enkelomättad oljesyra) ca 72% Omega 6 (fleromättad linolsyra) ca 8%

Bioaktiva ämnen

ca 1%: Fytosteroler (β-sitosterol), tokoferoler

Brand

Organic Makers

Mer information

Torrhetsgrad*: 3.7

*Torrhetsgrad är en skala från 0-10 som indikerar hur fet/torr oljan är. 0 är fetast och 10 är torrast.
Läs mer om vårt system för torrhetsgrad här>


Absorbtion: Låg

Färg: Gul

Doft: svagt nötig

Dokument:

Säkerhetsdatablad

Används till:

Bra för:

Funktion:

Löslighet:

Du kanske också gillar …