Generic filters

Glycerin

Vegetabilisk glycerin / glycerol. Glycerin är en av hudens egna så kallade fuktighetsfaktorer (NMF), som effektivt binder fukt till huden. Vattenlöslig.

86,00 kr
Storlek
  • Skickas oftast inom 1–2 arbetsdagar med PostNord, till ombud eller hem
  • Fri frakt till ombud från 500 kr
  • 14 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt. Betala med kort, Swish, faktura eller delbetalning

Vegetabilisk glycerin, även kallat glycerol.  Glycerin är en vanlig fuktighetsbevarande ingrediens i hudvårdsprodukter. I naturlig och ekologisk hudvård används oftast ekologisk glycerin som du hittar här >.
Glycerin är samma sak som glycerol: glycerol finns naturligt som t.ex en komponent i triglycerider (vegetabiliska oljor). När glycerolen utvunnits ur oljan kallas det för glycerin.

Doseras med upp till ca 10% i hudvårdsprodukter. Ska inte användas oblandad på huden, då det kan ge motsatt, uttorkande effekt.

Glycerin / glycerol finns naturligt som estrar i vegetabiliska oljor och fett. Oljor är triglycerider, vilket betyder att de har tre fettmolekyler bundet till en glycerolmolekyl. När man förtvålar oljorna (hydrolys) frigörs glycerin som sedan destilleras. I hantverkstvål stannar glycerinet kvar i den färdiga tvålen, vilket ger tvålen fuktighetsbevarande egenskaper! Läs allt om egentillverkad tvål här.

INCI

Glycerin

Certifiering

Certifierad COSMOS naturlig ingrediens

Förpackning

60 ml, 150 ml och 250 ml i brun glasflaska. 500 ml i brun PET-flaska.

Specifikation

Glycerin 99%

Mer information

Denna glycerin är COSMOS-certifierad vegetabilisk, naturlig och hållbart producerad, godkänd att använda i naturligt certifierade hudvårdsprodukter. (Icke-hållbar glycerin, även om den är vegetabilisk, får ej användas i naturliga produkter enligt COSMOS-standarden)

Glycerin är trögflytande, lukt- och färglöst.

Dokument:

SDB Glycerin

Löslighet:

Du kanske också gillar …