Generic filters

Hibiskuspulver EKO

Finmalet pulver av ekologiska hibiskusblommor.

68,00 kr
Storlek
  • Skickas oftast inom 1–2 arbetsdagar med PostNord, till ombud eller hem
  • Fri frakt till ombud från 500 kr
  • 14 dagars öppet köp och 30 dagars bytesrätt. Betala med kort, Swish, faktura eller delbetalning

Hibiskusblomma är en hudvårdsingrediens med egenskaper som är högt eftertraktade. Hibiskus har ett rikt innehåll av välkända antioxidanter som alfahydroxisyror (AHA) och flavonoiden antocyanin.

Hibiskuspulvret är mycket finmalet och mjukt och kan användas i t.ex cremer, ansiktsmasker och schampokakor utan att ge någon skrubbeffekt. För klara produkter som gel eller toners är ett infusion av hibiskusblommor att föredra, då pulvret sjunker till botten/grumlar.

AHA-syror är en populär ingrediens i hudvård på grund av sina antioxidanta och peelande egenskaper. AHA finns både i kemisk och naturlig form, och hibiskusblomman är full av välgörande naturliga aha-syror.

Aktiva ämnen:

AHA-syra, antocyanin.

INCI

Hibiscus sabdariffa bflower powder

Ursprung

Egypten

Certifiering

100% ekologiskt certifierad råvara

Mer information

Hibiskusblomman avger sina ämnen och färg i vatten och glycerin, men är inte fettlösliga. Hibiskus färgar inte av sig nämnvärt på huden och kan därför inte användas som pigment i lipbalms m.m. Ger dock en härlig färg till schampokakor (ej schampotvål!) och sänker pH-värdet.

Använd inte hibiskus i tvål. Syran är inte kompatibel med högt pH utan ger då en tråkig brun färg.

Dokument:

Säkerhetsdatablad

Används till:

Bra för:

Funktion:

Löslighet:

Du kanske också gillar …